Näin kaikki sai alkunsa Honkolassa

Kyllikki ja Jarmo Salo
Kyllikki ja Jarmo Salo

Elettiin vuodenvaihdetta 2017-2018. Vaimoni Kyllikki oli idearikkaana ja aloitteellisena kulttuurin harrastajana etsinyt netin myyntipalstoilta paikkaa, jossa voisimme pitää huutokauppoja. Tavoitteena hänellä oli löytää uusi koti meille jostain sopivasta paikasta, ei missään tapauksessa suuresta kaupungista, mutta ei tietenkään liian syrjästäkään ihmisten kulkureittejä ajatellen.

Vastaan tuli useitakin vaihtoehtoja, joista toiset olisivat vaatineet mittaviakin rakennustöitä. Sitten alkuvuodesta 2018 hän löysi Sastamalassa myynnissä olleen vanhan koulurakennuksen, jossa toimi kirpputori.

Itse harvoin innostun asioista oikopäätä, mutta nyt tämä paikka sai minunkin mielenkiinnon, koska tähän yli sata vuotta vanhaan koulurakennukseen oli laitettu maalämpö. Kävimme katsomassa paikkaa, ja kävi ilmi, että kouluun kuului itse asiassa kaksi puista noin 400 neliön rakennusta, mutta vain toinen rakennus oli alun perin myynnissä.

Rakennuksessa, joka ei ollut myynnissä, sijaitsi koulun sali, joka palvelisi hyvin meidän tarpeitamme. Siksi ostimme molemmat rakennukset, ja muutimme Vesilahdesta Sastamalaan, Honkolantie 23:een heinäkuun alusta 2018.

Loppuvuodesta 2018 perässämme muuttivat myös lemmikkilampaamme: Marjatta, Mimi ja Julia. Ja  vuonna 2021 uudessa kasvihuoneessamme alkoivat kasvamaan kymmenkunta viinirypälettä, jokainen eri lajiketta ja luomua.

Viimeisimpänä tulokkaina luoksemme kotiutuivat joulukuussa 2021 nuoret laamaneitosemme, Rebecca ja Luna.

Jarmo Salo